3 Şubat 2008 Pazar

GTA San Andreas

GTA : San Andreas

Yıl 1997 ve Rockstar Games, oyuncuların bir daha kolay kolay bırakamayacağı bir seri olan Grand Theft Auto serisine el atıyor. O yıllardan günümüze kadar kalan nadir ve güzel serilerdendir GTA. Her çıkarttığı oyun, büyük kitlelerce oynandı ve beğenildi. Şimdi serinin son oyunu Grand Theft Auto: San Andreas karşımızda.

Grand Theft Auto serilerinde oyunun dünyasında istediğimiz her şeyi yapabiliyoruz. GTA'yı da diğer oyunlardan ayıran en önemli özellik bu. İlk piyasaya sürülen Grand Theft Auto'dan itibaren bu özellik korundu ve geliştirildi.

San Andreas bu defa Vice City'de olduğu gibi çok eskilere gitmemiş ve 90lı yıllarda geçiyor. Oyuna Carl Johnson (CJ) adında bir çete üyesi ile başlıyoruz. CJ, üyesi olduğu çetenin düşmanlarının giderek artması sonucu şehirden bir daha dönmemek üzere ayrılmıştır. Düşmanlarının, ailesine saldırıp annesinini öldürmesi ise onu tekrar şehrine ve çetesine dönmeye zorlamıştır. CJ, şehre geri döner ve intikam hesapları yapmaya başlar. Fakat herşey o kadar kolay olmayacaktır çünkü çeteden kaçarak kaybettiği itibari geri kazanması gereklidir. Senaryo aslında birçok filme konu olan tarzda ama ilerledikçe senaryonun derinliği artıyor ve sizi tamamen değişik bir atmosfere doğru çekiyor.

Kaynak

Hiç yorum yok: